איך עובד דפיברילטור?
דפיברילטור הוא מכשיר המיועד לטיפול במצבים של דום לב באמצעות מתן שוק חשמלי. המכשיר הינו בעל סוללות נטענות ויכול להחזיק מעמד גם 7 שנים ויותר ללא הטענה. איך מתפעלים דפיברילטור בצורה נכונה שתוכל להציל חיים? כאן תמצאו את כל הוראות ההפעלה – שלב אחר שלב.
הוראות הפעלה של מכשיר החייאה (דפיברילטור)
זיהוי מצבו של המטופל – לפני השימוש במכשיר יש לוודא שהאדם הנמצא במצוקה אכן סובל מדום לב. לטובת זאת יש לבדוק אם החולה נמצא במצב של חוסר הכרה באמצעות קריאה בשמו וצביטה בשריר הטרפז (בין הכתף לצוואר). אם החולה לא מגיב יש לבדוק אם הוא נושם ואם כן – האם הנשימה יעילה או לא. אם הנשימה איטית ולא עמוקה – סביר מאוד כי לפנינו אדם הסובל ממצב של דום לב, ויש להתחיל בעיסויי לב.
קריאה לכוחות החירום – במקביל לעיסויי הלב יש להזעיק את כוחות החירום וההצלה ולבקש מהאחראים במקום לבדוק אם יש בנמצא דפיברילטור. אם מדובר במקום ציבורי שעוברים בו מעל 500 איש ביום – צריך להימצא שם מכשיר על פי חוק.
הפעלת המכשיר – אם המכשיר מובא לפני שמגיעים כוחות ההצלה, יש להפעילו על פי השלבים הבאים:
הדלקה – יש ללחוץ על מתג ההדלקה. ברגע הלחיצה ישמיע המכשיר הנחיות קוליות ויש לעקוב אחריהן ולפעול על פיהן.
הדבקת המדבקות – יש להדביק את שתי המדבקות הנמצאות בתוך ערכת ההחייאה על בית החזה של החולה ולהמתין להתראת המכשיר שיבקש להתרחק לצורך מדידת קצב הלב.
תוצאות הבדיקה – אם המכשיר יזהה כי הלב דמם או כי הקצב שלו אינו מספק, הוא ייטען באופן אוטומטי לקראת מתן שוק חשמלי.
מתן שוק חשמלי – בכל דפיברילטור יש כפתור אשר לחיצה עליו גורמת למתן שוק חשמלי. לפני הלחיצה על הכפתור יש להרחיק את כולם מהמקום, ומי שמתכוון ללחוץ צריך להתרחק מייד לאחר הלחיצה.
המשך עיסוי לבבי – מיד לאחר מתן השוק החשמלי יש לשוב ולעסות את לבו של המטופל עד להגעת הצוות הרפואי.
הנשמה מפה לפה – יש לבצע הנשמה בחולה רק אם במקום נמצא אדם אשר הוכשר לכך. אם אין בנמצא אדם כזה יש לבצע עיסויי לב בלבד.
חשוב לדעת:
על פי החוק בישראל שחוקק בשנת 2014, חייב להימצא דפיברילטור בכל מקום ציבורי שבו מבקרים למעלה מ-500 אנשים ביממה אחת. לכן, אם אתם נתקלים באדם שחווה דום לב במקום ציבורי, הזעיקו מיד את הקב”ט או כל גורם אחראי אחר הנמצא במקום ובקשו ממנו להביא את ערכת ההחייאה.
לסיכום…
הצלת חיים – מרווח הזמן שעומד לרשותו של אדם שחווה דום לב הוא 4 דקות. אם בתוך 4 דקות יתבצעו בו פעולות ההחייאה הנכונות – יש סיכוי טוב שחייו יינצלו. כל המתנה ארוכה יותר עלולה להביא לנזק מוחי במקרה היותר טוב, ולמוות במקרה הרע.
בשיתוף ס מדיק ציוד רפואי ומכירת דפיברילטור וציוד נלווה